Verslag ALV 2019

Algemene Ledenvergadering 2019

Op 7 november was onze algemene ledenvergadering 2019. Naast de gebruikelijke formaliteiten was er deze keer een inspirerend en leerzaam verhaal over het energiegebruik in Appingedam door Sam van der Meij van de Innovatiewerkplaats ‘NextWorx’. Deze werkplaats is een initiatief van de Hanzehogeschool en Univé. NextWorx wil de regio uitdagen om samen te werken aan de ontwikkeling van de regionale economie door innovatie. Dat idee ondersteunen wij vanuit Eendracht van harte en voegen onze duurzame ontwikkeling vanuit de coöperatie daar graag aan toe.

Energieopgave voor Appingedam

De presentatie van Sam geeft de leden en ons een goed beeld van de energieopgave waar Appingedam voor staat en enkele denkrichtingen hoe we die kunnen oplossen. Vooral warmte is een belangrijk deel van het energieverbruik van huishoudens, want de gemiddelde energierekening in Appingedam bestaat voor meer dan 80% uit aardgas. De vele nieuwbouwwoningen die worden gerealiseerd als gevolg van de versterkingsoperatie worden allemaal zonder gasaansluiting gebouwd. Een elektrische luchtwarmtepomp is dan de goedkoopste oplossing, waardoor de vraag naar groene stroom flink zal toenemen. Deze groene stroom kan het beste uit wind gehaald worden, omdat windmolens stroom produceren in de maanden dat het buiten kouder is en de warmtepompen juist dan stroom nodig hebben.

Vanuit de coöperatie verkennen we de mogelijkheden van collectieve windenergie door middel van zogenoemde buurtmolens, naast de lopende initiatieven voor zonne-energie. Voorwaarde is dan wel dat er draagvlak is voor deze buurtmolens en dat leden hier zelf van profiteren vanuit coöperatief eigenaarschap.

Het bestuur

Het concept verslag van de ALV kunt u hier lezen:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [162.00 B]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.