MijnEnergievoordeel

10% van de huishoudens in Nederland hebben te weinig geld om hun energierekening te betalen. Zij besteden elke maand meer dan 10% van hun inkomen aan energie. Dat is voor veel mensen een probleem. Hier kunnen we iets aan doen. Alleen al door een aantal eenvoudige gedragsmaatregelen in huis kan veel worden bespaard op de energierekening. Voor mensen met een smalle beurs maakt dit een groot verschil. 

MijnEnergievoordeel wordt als pilot aangeboden in Appingedam, in samenwerking met de gemeente en de stadscoöperatie. In de overtuiging dat we samen verder komen. Er is hierbij een belangrijke rol voor onze energiecoaches. Zij leggen in totaal tweemaal een huisbezoek af bij deelnemende huishoudens. De energiecoach gaat met de bewoners thuis in gesprek over hun energiegebruik en maakt hen bewust van hun energiegedrag. Aan de hand van een checklist geeft de energiecoach een advies op maat. Ter plekke krijgen huishoudens een overzichtelijk en persoonlijk besparingsadvies. Na het eerste bezoek wordt een tweede afspraak ingepland. Tijdens het tweede bezoek worden de resultaten en de voortgang samen doorgenomen.

Voor elk afgegeven energieadvies en opvolgingsbezoek ontvangt de energiecoach een kleine vergoeding voor de stadscoöperatie. Dat investeren wij weer in andere lokale projecten. Zo steunt MijnEnergievoordeel ons waardevolle werk. Dus ook hier zijn we goed voor elkaar!

Meedoen met MijnEnergievoordeel is GRATIS! Meer informatie en aanmelden: http://www.mijnenergievoordeel.nl