GroeneStroomDelen: eigen stroom van een ander dak

Geen zonnepanelen op uw eigen dak? Of meer stroom nodig dan u zelf kunt opwekken? Damsters doen het samen op een ander dak. Zo doet u ook mee!

Iedere bewoner, koop en huur, kan meedoen. Samen leggen we zonnepanelen op het grote dak van Melkveehouderij Ritsema aan het Eemskanaal zuidzijde. Eén GroeneStroomDeel is 225 kWh lokale stroom per jaar. Er zijn 290 delen beschikbaar, waardoor ongeveer 25 huishoudens lokale stroom kunnen afnemen. Ieder jaar weer. En het mooie is: u hoeft niets te kopen. Voor één GroeneStroomDeel betaalt u 15 euro per jaar en u krijgt er via de energierekening 25 euro subsidie voor terug. Dat wil toch iedereen?

Kuipers Installatietechniek uit Delfzijl zal in dit voorjaar de zonnepanelen aanbrengen op het dak van Ritsema. Hiermee voldoen we aan onze wens om gebruik te maken van lokale ondernemers bij de realisatie van onze projecten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het ‘Fonds Nieuwe Doen’, gemeente Eemsdelta en Albert Heijn | Etos | Gall & Gall Appingedam.

Hoe werkt het?

Woont u in het postcodegebied 9901, 9902, 9903, 9625, 9932 of 9937 en heeft u een eigen stroomaansluiting (kleinverbruik)? Dan kunt u meedoen tot een maximum van 10.000 kWh per jaar. Ook als bedrijf. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde Postcoderoosregeling. Deze regeling (formele benaming ‘Regeling Verlaagd Tarief’) is een subsidie van de overheid om het opwekken van zonne-energie te stimuleren, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak liggen. De regeling geldt voor een periode van 15 jaar. Gegarandeerd.

Elk GroeneStroomDeel staat voor een evenredig deel van de opbrengst uit de zonnepanelen. Over deze kilowatturen krijgt u energiebelasting via de energierekening terug. De verrekening daarvan gebeurt door uw eigen energieleverancier op basis van een verklaring van de coöperatie. In deze verklaring, opgesteld na elk productiejaar, geeft de coöperatie aan hoeveel energie er is geproduceerd en hoeveel daarvan aan u als deelnemer is toegekend. Per GroeneStroomDeel zal dat ongeveer 225 kWh zijn. U krijgt de korting vervolgens verrekend op de eerstvolgende factuur van de energieleverancier.

Hoewel de meeste energieleveranciers meedoen aan deze regeling is het belangrijk dat u vooraf even controleert of dat ook voor uw energieleverancier geldt. Wij kunnen dit ook voor u controleren.

Stap over voor extra korting

Met meer dan 100 andere energiecoöperaties in het Noorden wekken wij samen de groenste stroom op. Lokaal op daken, in natuurvriendelijke zonneweides en met kleine windmolens. Deze stroom verkopen wij via ons eigen energiebedrijf: Energie VanOns. Net zoals bij elke andere leverancier bent u gegarandeerd van stroom en gas. Met een heldere factuur en goede service. De winst die zij maken geven zij terug aan de lokale coöperaties. Dat zetten wij in voor nieuwe projecten op het gebied van duurzaamheid en energie.

Stapt u over naar Energie VanOns? Dan ontvangt u een overstapkorting van 75 euro en is het lidmaatschap van de coöperatie gratis! Zonder overstap kost dit lidmaatschap 15 euro per jaar. Bij 10 GroeneStroomDelen kan uw voordeel in het eerste jaar zomaar oplopen naar 300 euro!

Energie VanOns

Wilt u meer informatie over Energie VanOns? Kijk dan op de website: https://energie.vanons.org/.

Of wilt u direct overstappen? Klik dan op onderstaande button. De overstap is in een paar minuten geregeld en Energie VanOns zegt uw huidige energieleverancier op. Zo eenvoudig is het.

 

Direct overstappen

 

Meedoen?

In het informatiememorandum staat alle informatie over het project. Bent u enthousiast geworden en wilt u energie samen met andere Damsters opwekken? Laat het ons weten via onderstaande button.

 

Ja, ik doe mee

 

Uitgifte van de GroeneStroomDelen zal worden gedaan op basis van volgorde van aanmelding. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u van ons een deelnameovereenkomst. Door deze te ondertekenen is deelname verzekerd.

Wilt u eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via het mailadres info@eendrachtduurzaam.nl.